Hoe anders had ik me 2020 voorgesteld. Ik had een druk en mooi seizoen voor ogen, maar helaas maakt corona alles anders, voor iedereen, dus ook voor mij. Na het Spaans amateur kampioenschap heb ik geen internationale toernooien meer gespeeld. Toen de lockdown een feit werd heb ik de eerste twee maanden thuis veel slagen gemaakt, in een oefennet, een groot verschil met slaan op de driving range. Daarnaast veel technisch geputt en mijn shortgame geoefend op een speelveldje in de buurt. Om fysiek fit te blijven een soort van thuis fitness ingericht en dagelijks mijn oefeningen gedaan. Vanaf het moment dat de golfbanen weer open zijn heb ik mijn normale routine weer opgepakt en mijn normale trainingsschema gevolgd. Alles om weer op het oude niveau te komen of liefst nog beter te worden. Het is moeilijker je focus te houden en stappen te maken, maar je weet dat je ondanks de situatie er op de eerste wedstrijd wel moet staan.

Inmiddels heb ik weer de eerste toernooien gespeeld. Er zijn drie meerdaagse Dutch Future wedstrijden geweest. Dat zijn goede competitieve meetpunten, het geeft een beeld waar je staat. Ik eindig twee keer op T2. Met als noemenswaardige prestatie het baanrecord. Ik speel een ronde in 62 slagen en daarmee heb ik het baanrecord op The Dutch overgenomen van Joost Luiten. Hij had het record op 63 slagen staan.
Ook de media heeft het baanrecord op The Dutch opgepikt : https://golfersmagazine.nl/artikel/243654/koen-kouwenaar-baanrecord-en-toekomstplannen
Gelukkig staan de eerste internationale toernooien weer op de kalender. Van 22 tot en 25 juli ga ik naar Berlijn om daar het GTGA invitational te spelen. Voor die tijd is er nog een The Dutch Futures (van 14 t/m 16 juli) en de voorjaarswedstrijd op Toxandria (17 en 18 juli). Dan volgen in augustus en september het Brits Amateur toernooi en het IEAK (individueel Europees Kampioenschap) en het ELTK (Europees kampioenschap voor landen teams). Daarna weet ik het nog niet. Wel is duidelijk geworden dat het KLM Open dit jaar helaas niet door gaat.

In ieder geval blij dat we weer aan het golfen zijn en ik probeer dit seizoen nog een paar mooie dingen te doen!