Begin van dit jaar stond ik net in de top 300 van de wereld. De winst van het Spaans Amateur leverde zoveel punten op dat ik de top 100 in schoot. Ik wist dat een top 50 op de WAGR (World Amateur Golf Ranking) automatisch toegang biedt tot het US Amateur. Ik hoef dan geen kwalificatie wedstrijden te spelen. Toen ik midden mei op plek 108 stond realiseerde ik me dat ik nog een paar hele goede resultaten nodig had om die top 50 te gaan halen. 26 juni was de deadline. Door zesde te worden op het Iers Amateur, een vierde plek op het Frans Amateur en tweede worden op het NK heren leverden alles bij elkaar een ranking op van plaats 65 op de WAGR. Het laatste toernooi dat meetelt is het Brits Amateur van afgelopen weekend, ik behaal daar T5 in een deelnemersveld van 288 spelers. Elke woensdag om 13.00 uur wordt de lijst ge-update, vandaag woensdag 26 juni voor het laatst om kans te maken op een automatische toelating tot het US Amateur van 2019. En ja , het is gelukt , nummer 40 van de wereld ! De inschrijving is gedaan, als alles goed gaat sta ik van 12 t/m 18 augustus op Pinehurst Golf, North Carolina !