Het seizoen is al weer voor een groot deel voorbij. Mooi moment om even de tussenstand op te maken voor ik de eindsprint in ga zetten.

Het seizoen begon voor mij met goede prestaties in Spanje (met de NGF-selectie), Portugal en Italië. Van eind maart tot eind mei heb ik een hardnekkige knie blessure gehad. Dat was erg jammer, want na mijn 5e plek in het Italiaans Amateur zat ik in een goede flow. Helaas horen blessures ook bij topsport. In de blessure-periode heb ik wel veel kunnen trainen op het korte spel, zoals chippen, pitchen en putten.

Toen ik de laatste week van mei het NK junioren speelde waren mijn verwachtingen erg hoog en dacht ik meteen in te stappen op het niveau waar ik gebleven was. Ik heb gemerkt dat de weg terug ook tijd vergt en je echt een paar wedstrijden nodig hebt om je ritme weer te vinden. In de toernooien, maar ook om weer een volledig trainingsschema op scherp af te kunnen werken.

Het NK junioren eindigde ik als 5e en twee weken daarna werd ik 3e op het NK heren. Tussendoor heb ik ook het Frans Amateur gespeeld waar ik helaas de cut miste.

De twee weken die op het NK heren volgden speelde ik het Brits Amateur en het individueel Europees strokeplay kampioenschap (IEAK). Ik heb in beide toernooien de cut gemist. Mijn spel was simpelweg op alle fronten niet scherp genoeg en daardoor had ik te weinig controle.

Na een maand volle bak toernooien te hebben gespeeld, zat het wedstrijdritme er weer goed in.

De eerste week van juli heb ik het ELTK Heren (Europees landen team kampioenschap) gespeeld in Berlijn. Je speelt met 6 spelers voor je land. Na twee rondes strokeplay worden de scores per land opgeteld. De beste 8 landen komen in poule A de overige 8 komen in poule B. Dan volgt een matchplay wedstrijd tussen de diverse landen binnen de poule. Nederland wordt winnaar van poule B. Het was voor mij een goede week. In de strokeplay wedstrijden was ik 2e van de Nederlanders en in de drie matchplay-wedstrijden ben ik ongeslagen gebleven.

De toernooien die daar op volgen begin in bij beide met een hele slechte eerste ronde. Eerst speel ik het Dutch Junior Open op Toxandria in Breda. Ik heb daar nog 3 goede rondes gespeeld en weet dan toch als 16de  te eindigen. Daarna vertrek ik naar Duitsland, waar ik dus ook begon met een enorme slechte ronde. De twee goede scores erna zijn niet voldoende om me te plaatsten voor het weekend.

Gelukkig heb ik afgelopen weekend degelijk gespeeld en bij een PGA Holland/Dutch future wedstrijd en ik merk, dat de wisselvalligheid steeds meer wegvalt en de goede dingen steeds meer bij elkaar komen. De 9 de plaats geeft veel vertrouwen voor de staart van het seizoen