Sinds ik deze zomer het besluit nam definitief professional te worden is er al een en ander gepasseerd. Ik ben deel gaan uitmaken van Golf Team Holland, een organisatie die is opgericht om aankomende golfprofessionals te begeleiden bij de start van hun professionele carrière. Ook Joost Luiten, Christel Boeljon en Anne van Dam gebruikten ooit deze opstap naar een zelfstandig bestaan in het profcircuit.

Nadat het seizoen in Nederland ten einde is gekomen mocht ik nog twee Challenge Tour toernooien spelen. Dankzij Golf Team Holland kreeg ik een invite voor de Andalucia Challenge de España en Andalucia Challenge de Cadiz. Dat waren twee mooie kansen om nog een aantal rondes spelen. Het spelen van wedstrijden is erg belangrijk, je krijgt hier immers de meest relevante feedback. Beide toernooien zijn in Zuid Spanje, op Real Club de Golf Novo Sancti Petri, nabij Cadiz.

Ik begon het eerste toernooi prima, met twee oké rondes van level en +1. Dat was op dat moment goed voor een 33e plek en het behalen van de cut. Ronde twee en drie maak ik +2 en +5. Vooral door zeer matige Drives kon ik de score niet bij elkaar houden en eindig uiteindelijk op een plek T62.

Het tweede toernooi, op dezelfde baan. Ook hier begon ik het toernooi niet verkeerd met een ronde Level par. Ronde twee had ik het zwaar en haalde ik ternauwernood de cut op +4. De derde ronde was ik aan een mooie opmars bezig, met nog 3 holes te gaan staat het -4 voor de dag. Maar door een paar matige slagen van de tee, op een paar pittige holes kan ik de stand niet vasthouden en eindig ik met -1. Ook in ronde 4 kreeg kan ik geen potten breken en met maar 1 birdie kom ik binnen met +1. Met het totaal van +4 voor het toernooi eindig ik op T46.

De dag erna vlieg ik via Keulen naar Rome voor final stage van de Q-school van de Alps Tour. Er verschijnen 140 spelers aan de start. Door het Challenge Tour toernooi heb ik maar 1 baan voor kunnen spelen. Het toernooi wordt gespeeld op 2 verschillende banen, Terre dei Consoli and Golf Nazionale beide in de buurt van Rome. De eerste ronde speel ik +1 op Golf Nazionale, meteen ook de moeilijkste van de twee banen. Ronde twee kom ik tot een score -3 op Terre dei Consoli. Een oké score, maar gezien de omstandigheden had dat beter gemoeten! Met deze eerste twee rondes haal ik de cut eenvoudig en nu is het zaak om bij de beste 35 te eindigen om mijn tourkaart te pakken voor de Alps Tour. De laatste dag spelen we weer op Golf Nazionale even ten noorden van Rome. Ik maak door een mooi reeks op het einde birdie, birdie, par, birdie, nog een redelijke score van -1 (71) om daarmee T7 te eindigen en mijn doel van dit toernooi, een tourkaart voor de Alps Tour, in de wacht te slepen.

Ik heb nu door deze resultaten op de Satelliet Tour volgend jaar de keuze tussen de Pro Golf- en de Alps Tour. Het schema van de beide touren gaat bepalen welke van de twee ik ga spelen. De eerst volgende wedstrijd is een wedstrijd in Portugal, de Portugal Pro Tour, in januari.