Het seizoen 2019 zit er op. Een seizoen met veel hoogte punten en veel mooie herinneringen, waar ik graag nog even op terugkijk.

Het seizoen begint fantastisch, een betere start kan ik me niet wensen. Ik win een van de grotere toernooien van Europa, het Spaans amateur. De eerste plek geeft ook speelrecht op het Spaans Open later in het jaar. Door deze overwinning maak ik een enorme sprong op de wereld ranglijst en word ik ook gezien door de top van Europa. Van deze overwinning heb ik maar heel even kunnen genieten want al heel snel staat er een reeks van toernooien voor de deur. Te beginnen met het Italiaans amateur, nog goed voor een achtste plek. Dan komen er helaas twee mindere toernooien, bij de Copa Sotogrande word ik vijfentwintigste en bij de Lytham Trophy mis ik zelfs de cut, even een set back om alles weer op scherp te krijgen. Heel veel tijd om daarover na te denken krijg ik niet, want na een week trainen staan het Iers- en Frans amateur op de agenda. Bij beide toernooien doe ik niet mee voor de winst maar finish ik wel in de top, 6e en 4e, prima resultaten, blij mee!

Begin juni komen er twee nk´s. Eerst het NK heren waar ik in een spannend toernooi de play-off verlies om als tweede te eindigen. Daarna volgt het NK tot en met 21, de laatste keer dat ik het toernooi mag spelen. Een enorm slechte start maak ik niet meer goed, maar de schade blijft beperkt, met een hele mooie laatste ronde weet ik als zesde te eindigen.

Na deze reeks van toernooien een korte time out en door naar het Brits amateur en het EK individueel. Ik eindig vijfde op het brits amateur, ik verlies op hole 19 van de latere winnaar, het EK kan ik afsluiten als dertiende.

Door deze resultaten kom ik in de top 50 van de wereld en heb ik me net op tijd gekwalificeerd voor het US amateur, een nieuwe mijlpaal.

De tweede week van juli speel ik het ELTK waar we als team een slechte prestatie leveren. We worden van de dertiende van de zestien deelnemende landen. Gelukkig handhaven we ons wel voor de eerste divisie. Meteen speel ik het Dutch Junior International Open op Toxandria. Ik weet met een totaal score van -14 de winst binnen te slepen! Wat mij ook een startbewijs voor het KLM Open oplevert.

Tot op dat moment heb ik 9 toernooien in 13 weken gespeeld, dus neem ik een kleine break, om na 2 weken weer fris en fruitig aan het laatste deel van het seizoen te beginnen!

Dit begint met het US amateur op Pinehurst in North Carolina. Ik mis daar in een play-off the cut om door te gaan naar het matchplay gedeelte. Ik zat er zo dicht bij, maar wat een ervaring !

De laatste drie toernooien, en niet de minste, het Nationaal open, het KLM open en het Open de Espana. Op het Nationaal open heb ik een titel te verdedigen en met succes. Gelukkig weet ik op de Hilversumsche tot goed spel te komen en de winst binnen te halen. Nog twee toernooien op het hoogste niveau in Europa. Te beginnen met het KLM open, dit jaar voor het eerst op The Intarnational, naast luchthaven Schikhol. Na twee dagen T16 op -6. Dit blijft niet onopgemerkt. Ik word van het ene interview naar het andere getrokken, van radio, naar TV, ik weet er zelfs het NOS journaal mee te halen. Helaas kan ik dit niveau niet vasthouden en eindig ik op -1 goed voor een zestigste plaats. Wel als beste amateur en de Robbie van Erven Dorens bokaal is dan ook even van mij.

Tot slot het Open de Espana, dit toernooi mag ik spelen na de winst op het Spaans amateur, helaas sluit ik het af met een tegenvallend resultaat. Ik mis met 5 slagen de cut.
Dit was het voor wat betreft seizoen 2019.

De maanden die nu nog komen staan in het teken van trainen, beter worden op alle onderdelen. Volgende week vertrek ik naar Florida om naar een van mijn coaches te gaan, Mike Bender. Ik zal daar ook het seizoen 2020 aftrappen door mee te spelen aan een toernooi. Voor de rest zal ik met de NGF veel in Portugal zitten om daar mijn spel naar een hoger niveau te krijgen en me op en top voor te bereiden op het golfjaar 2020.