Om te beginnen ben ik tevreden over mijn resultaten van dit jaar !! Het begon niet sterk, maar in mei zijn mijn trainingen zich uit gaan betalen, werd het spel degelijker en de scores in de wedstijd beter.

Door mijn 8 ste plaats in Wales ben ik op de wereld ranglijst voor amateurs gekomen, (World Amateur Golf Ranking afgekort WAGR).

Dit jaar mocht ik voor de tweede keer mee naar het Europees Kampioenschap voor Landenteams, het ELTK, nu in Hongarije. Dit naar aanleiding van mijn 5 de plek op het NK heren op De Pan en een 9 de plek op het Internationale toernooi van Polen.

Na het ELTK wist ik de stijgende lijn vast te houden en dat bracht mij nog een paar mooie resultaten. Ik werd 4 de bij The Dutch Junior Open en 19 de bij het German International Amateur Championship. Helaas miste ik een wildcard voor het KLM Open, dit ondanks mijn goede spel.

Door de goede internationale resultaten heb ik dit jaar plek 357 van de WAGR behaald. Dat geeft mij volgend jaar speelrecht op alle grote internationale toernooien. Mijn planning is om in 2018 deel te nemen aan het toernooi van Qatar, Het Portugees en Spaans Amateur Open.

Begin oktober ben ik door de NGF uitgenodigd onderdeel te worden van de Oranje heren selectie. Dit was goed nieuws. Hierdoor krijg ik de mogelijkheid mee te doen aan trainingsstages, kan ik uitgezonden worden voor grote toernooien en ik meet me bijna elke week aan de beste spelers van Nederland. De eerste trainingsstage in Portugal heb ik inmiddels achter de rug. Een super leuke, leerzame week was dat.

Op dit moment zit ik in Florida om bij Mike Bender te trainen. Mike is een van de beste coaches van de VS. Zijn bekendste leerling is Zach Johnson, hij traint al 16 jaar bij Mike. Paul, Bob en Nico zijn ook met mij in Florida.

Ik wil iedereen bedanken die mij heeft ondersteund in 2017. Zonder een goede support kom ik er immers niet. Dank jullie wel !

Rest mij jullie hele fijne feestdagen en alle goeds voor 2018 te wensen. Tot snel.