De eerste wedstrijd van het jaar zit erop. Ik zal de uitslag alvast verklappen T3 een goede start van het seizoen, maar hier had meer ingezeten…

Na 3 maanden zonder toernooien heb ik in Spanje, nabij Alicante een wedstrijd gespeeld van de Evolve Pro Tour. Een toernooi waar professionals meespelen omdat hun reguliere tour nog in de winterstand staat (Challenge, Alps of Pro Tour) en waar ook veel amateurs meespelen om zich te meten. Daan Blom was mee als mijn caddie. Het is de bedoeling dat Daan het hele seizoen met mij mee reist. Daan is naast mijn caddie ook een hele goede vriend. We kennen elkaar vanuit Golfclub Best, waar we jaren samen in het eerste team golfden. Hij kent niet alleen mij, maar ook mijn spel door en door. Zelf speelt hij rond Hcp 0.

Het toernooi op de baan van Hacienda del Alamo begin ik met een bogey, door een 3 putt geen droom start, maar ik bleef rustig mijn ding doen en met verder geen bogeys op de kaart en 5 birdies, toch een mooi begin 68 (-4). Ik ben nog een tijdje blijven putten, aangezien daar nog wel wat te halen viel. De tweede dag kwam ik goed uit de startblokken, -4 na 9, ondanks een paar gemiste putts. Ik had er zin in, ik hield me bij de les, bleef bij mijn game-plan wat resulteerde in een finish 63 (-9), een evenaring van mijn laagste score ooit. Na de tweede dag , de eerste plaats in het klassement, met -13 voor het toernooi. De slotdag begon weer goed en na 9 holes nog steeds uitzicht op de winst en met -16 nog steeds de koppositie. Ik begon op hole 10 aan een slechte reeks, ingezet door een bal out of bounds, ik miste een aantal cruciale putts en verlies op 4 holes 4 slagen, ik verspeel daarmee uitzicht op de overwinning, maar met een overall resultaat T3 kijk ik terug op een goede start van het seizoen. Volgende week vertrek ik naar Zuid Italiƫ om daar te starten aan de Alps Tour op de baan van Acaya Golf.