Afgelopen week stond voor mij in het teken van de Pro Golf Tour Q-school. Zoals ik eerder schreef zijn er twee stages, een eerste stage pre-kwalificatie en een tweede voor kwalificatie van de tourkaart. De pre-kwalificatie stond gepland op dinsdag en woensdag, op beide dagen een groep van 80 spelers. De beste 44 van elke dag gingen door naar de kwalificatie.
Ik maakte een saaie, maar degelijke ronde met 2 birdies en 1 bogey om te tekenen voor 71(-1). Die score was goed voor een T19 plek en dus ruim bij de beste 44. Op zich een raar gevoel dat er maar één ronde werd gespeeld om te beslissen wie door mochten. Normaal speel je namelijk meerdere rondes om de betere spelers van de mindere te onderscheiden. Twee birdies in deze eerste ronde was te weinig en dat zegt genoeg over mijn spel. Ik sloeg mijn ijzers zeer matig waardoor ik weinig kansen creëerde. Woensdag hoefde ik niet te spelen en had ik mooi de tijd om daaraan te werken. Donderdag middag mocht ik weer de baan in om mezelf van de 96 spelers (44 + 44 + een paar die zich al gekwalificeerd hadden) bij de beste 20 te spelen. Met een resultaat over twee rondes bij de beste 20, heb ik 100% zekerheid alle Pro Golf wedstrijden te mogen spelen in 2021.
Ik maakte donderdag 70(-2). Op dat moment stond ik daarmee in de top 20. Toch was ik niet blij met mijn spel, weer creëerde ik te weinig kansen. De volgende dag moest ik vroeg starten en het was erg koud en vochtig. Ik maakte 72(L) en baalde daar enorm van. allereerst omdat ik weet dat ik beter kan en omdat ik mijn matige ijzer spel niet heb kunnen omzetten naar degelijk ijzer spel. Ik was er even niet zo zeker van dat top 20 haalbaar was. Maar het slechtere weer en de iets moeilijkere pin posities maakte het voor iedereen iets lastiger en is top 20 gelukkig wel gelukt. Ik eindig T16 en heb dus een volle kaart voor de Pro golf tour volgend jaar. Woensdag t/m zaterdag (21 – 24 oktober) speel ik de finale van The Dutch Futures en 17-19 november speel ik ook nog de Q-school van de Alps Tour. Nog een leuke eindsprint dus.