De afgelopen 3 weken heb ik elke week een toernooi gespeeld. Ik startte met de B-NL trophy op The Dutch, een toernooi van de Challenge Tour. Voor het eerst in lange tijd weer een toernooi op dit niveau in eigen land. Ik speelde een ronde 76 en 72, met een totaal van +6 mis ik daarmee ruim de cut. Ik voelde me boven de bal niet comfortabel en merkte dat spelen van een wedstrijd weer iets heel anders is dan een oefenronde. Ik mis het wedstrijdritme. Het goede nieuws is dat mijn pols steeds beter aanvoelt en ik dus meer kan gaan trainen en dat ben ik dan ook aan het doen. Het tweede toernooi speelde ik op De Gelpenberg, een toernooi van de Pro Golf Tour. Helaas wist ook daar het weekend niet te halen, met scores van 75 en 77 miste ik ook in Drenthe de cut. De dagen die volgden heb ik benut om samen met mijn swingcoach Paul Looijmans te werken aan mijn swing. Tijdens het Big Green Egg Challange toernooi in Ingolstadt, de stad van Audi dicht bij M√ľnchen, hoopte ik op betere resultaten. Dat gebeurde niet, het resultaat was onvoldoende, maar toch voelde het beter. Ik sloeg betere ballen en het spel voelde anders. Hoewel ik het nog niet kan omzetten naar een goede score biedt deze vooruitgang wel perspectief. Ik haal veel vertrouwen uit meer trainen en het herstel van mijn polsblessure geeft mij steeds meer die ruimte en dat bouw ik dus voorzichtig op. Donderdag aanstaande gaat het Dutch Open van start op Bernardus, voorheen het KLM Open, ik heb goede herinneringen aan het toernooi. Twee jaar geleden mocht ik op The International de trofee in ontvangst nemen voor de beste amateur. Deze prijs, draagt de naam De Robbie Van Erven Dorens Trofee. In het leven geroepen om deze man te eren voor zijn verdiensten voor de golfsport, in het bijzonder voor de amateurs. Helaas is hij in december 2020 overleden, hij werd 83 jaar.

U kunt alles met betrekking tot het toernooi volgen op : https://dutchopen2021.nl/