Vrijwel direct na het Dutch Open ben ik naar Amerika vertrokken met als doel me te kwalificeren voor de Korn ferry tour.

De pre kwalificatie mocht ik overslaan dus het avontuur begon bij stage 1. Omdat ik vaker in Florida heb gespeeld heb ik ervoor gekozen deze eerste stage daar te spelen. Ik had de laatste toernooien niet goed gespeeld, het niveau was onder de maat, en dat tij kon ik tijdens de Q-school helaas niet keren. Om stage 2 te bereiken moest ik bij de beste 20 van het toernooi komen. Na de eerste ronde met een score van 73 (+1) had ik die positie nog wel in het zicht, ik had immers nog 3 rondes te gaan en nog kansen genoeg. Maar het hete hangijzer was en bleef de afslagen, vanaf de tee was het niet goed. Ik begin ronde 2 met een bal out of bounds, direct gevolgd door 2 keer een 3-putt. Al vroeg in de ronde kwam ik op een achterstand die, ondanks vechten, volhouden en de boel bij elkaar houden, niet te overbruggen was. Met een score van 78 (+6) was een plek in de top 20 verder weg dan ooit. Alleen twee rondes heel laag gaan zou die positie nog bereikbaar maken, maar realistisch gezien een onmogelijke opgave. Toch begon ik aan ronde 3 met het idee, maar vooral de hoop, dat het nog kon. Ik speelde beter, maakte weinig fouten, maar creƫerde te weinig kansen om laag te gaan. Helaas maak ik een hele rare tripple bogey op de voor mij 17de hole waardoor ik op 75 (+3) binnen kom. Het spel was al veel beter, maar ik kon mezelf nog niet belonen met een mooie score. Dan speel je ronde 4 alleen nog voor jezelf. Ik wil met iedere ronde een betere speler te worden, ervaring op te doen en met een beetje goed gevoel weer huiswaarts te keren. Dat is gelukt. To little to late, maar een mooie afsluitende ronde. Ik heb geprobeerd in de baan technisch een paar dingen wat extremer te voelen. Mijn spel, vooral vanaf de tee was enorm solide. Het was mijn beste golf sinds lange tijd. Ik kan afsluiten met een ronde 68 (-4) , eindresultaat rond de 50 ste plek, ver weg van de top 20.
Ondanks dit teleurstellende resultaat blijft het een proces van elke dag beter worden en geduld hebben. Dit is belangrijk om zo spoedig mogelijk weer op topniveau te zijn.
Dinsdag 4 en woensdag 5 oktober heb ik een wedstrijd van The Dutch Futures gespeeld. Op dinsdag mag ik 69 (-2) laten noteren en op woensdag staat de teller op -2 nar 6 holes. Helaas wordt de wedstrijd dan afgebroken in verband met hevige regen. Omdat ik dinsdag op de eerst plek sta win ik de wedstrijd.
De volgende wedstrijd op het programma is de finale van The Dutch futures , van 27 t/m 30 oktober