De laatste 3 maanden waren pittig. Je wordt geopereerd en je hoopt dat jij een uitzondering bent op de regel van herstel. Er staan 3 maanden voor volledige genezing, maar ik ben jong en superfit dus voor mij gelden andere wetten, dacht ik, NIET DUS… Ik heb de volle tijd uit moeten zitten. Na vele behandelingen bij mijn fysio’s, voldoende rust en een goede opbouw ben ik weer klaar om wedstrijden te spelen. Het is natuurlijk altijd weer de vraag hoe de prestaties zijn onder druk, hoe reageert mijn lijf daar op, maar fysiek ben ik er klaar voor.

De Alps en Challenge tour heb ik voor een groot deel aan me voorbij moeten laten gaan. Maar er is nogĀ  genoeg om voor te spelen in de laatste fase van dit seizoen. Van 26 tot en met 29 augustus speel ik de B-NL Challenge Trophy op The Dutch. Weer een mooi toernooi op de European Challenge Tour kalender en daar ben ik graag bij. Daarna speel ik mee op de Pro Glof tour, gevolgd door 2 toernooien op de Challenge tour, maar dat is nog onzeker. Ik hoop mee te kunnen doen aan Het Dutch Open op Bernardus. De deelname aan de diverse toernooien hangt helemaal af van mijn prestaties. Als ik op de Challenge Tour goed presteer kan het zijn dat ik Dutch Open laat gaan en Challenge Tour speel om mijn ranking daar te verbeteren. Ik houd u op de hoogte hoe het verdere verloop zal gaan worden.

Wat ik wel zeker ga doen is de oversteek maken naar Florida. Ik ga eind september de eerste stage spelen van de Qualifying School van de Korn Ferry Tour. Deze tour in Amerika is te vergelijken met de Challenge Tour in Europa. Het niveau en het bijbehorende prijzengeld is in Amerika hoger. Ik zie deelname aan de Korn Ferry Tour als een volgende stap naar mijn droom, spelen op de PGA Tour. Dat begint op 28 september op The Breakers in Florida, als ik daar goed presteer krijgt het een vervolg naar Plantation Course in Florida en daarna de finale op Landings Club in Georgia. Ik ga ervan uit dat ik er nog een mooi seizoen van kan maken. Ik ben blij een streep te zetten onder deze periode en ben klaar voor de eerste wedstrijd.