Seizoen 2020 kan van start. 2019 heb ik afgesloten met de titel amateur van het jaar. kijk even op : https://www.golf.nl/nieuws/2019/dec/2012-golf-awards-winnaar-koen-kouwenaar . Ik ben een dag in de watten gelegd en daar heb ik erg van genoten. Een mooie waardering voor een goed jaar.

Het najaar van 2019 heb ik gebruikt om mijn spel nog beter te maken. Ik ben begonnen met een trainingsstage in Engeland om het chippen te verbeteren. Waarom Engeland? Tijdens het KLM Open speelde ik met James Morrison. Hij heeft me twee rondes lang verbaasd met zijn kort spel, vlijmscherp chippen, wat al begon op hole 1, door een bal uit een onmogelijke ligging toch nog voor Par uit te holen. Na het toernooi heb ik hem gebeld wie hem daarbij heeft geholpen. Hij heeft mij deze tip gegeven en ik hoop dat het zijn vruchten af gaat werpen.

Zoals de laatste jaren een vast item in de winter ben ik samen met Paul Looijmans, mijn swingcoach, naar Mike Bender (Florida) afgereisd. Ik heb er weer 10 dagen hard gewerkt en de tips die we gekregen hebben zal ik weer gebruiken voor de trainingen de rest van het jaar.

Omdat trainen in de zon beter is voor lijf en leden ben ik ook met de NGF oranje selectie naar Portugal geweest. We hebben daar met het team een programma afgewerkt om allen top fit aan de start van seizoen 2020 te verschijnen.

De voorbereidingen leken voorspoedig te verlopen, mijn spel werd beter en beter, tot ik ineens, uit het niets, een rugblessure opliep. Het leek heel onschuldig, maar het heeft veel langer geduurd dan gehoopt. Ik heb hierdoor twee toernooien in Florida af moeten zeggen. Heel erg jammer maar ook dit hoort bij topsport.

Sinds twee weken ben ik mijn trainingen weer aan het opbouwen. Inmiddels kan ik weer voluit bewegen en kan ik mijn programma weer volledig doorlopen. Vorige week heb ik een goede week gehad met The Dutch Futures. We hebben een week getraind in Portugal. Deze week gaat het een vervolg krijgen met de NFG, ook weer in Portugal, om precies te zijn in Monte Rei.

Vanaf februari staan de eerste toernooien weer op de agenda. Te beginnen met een twee daagse The Dutch Futures. Enkele dagen later zal ik met de oranje selectie naar Zuid Afrika vertrekken om daar twee toernooien te spelen. Het strokeplay kampioenschap op golfclub Randpark (van 10-13 februari) en daarna de matchplay kampioenschappen op Royal Johannesburg (van 18-21 februari). Heel lang om te acclimatiseren heb ik dan niet, want op 26 februari gaat het Spaans amateur van start. Ik ga in Sevilla mijn titel van 2019 verdedigen. Alles blijft te volgen op deze website en facebook. Ik heb heel veel zin om van start te gaan en ga met veel vertrouwen aan het seizoen beginnen.