Vorige week speelde ik de finale van The Dutch Futures. De totale reeks gespeelde wedstrijden telt mee en er wordt gespeeld volgens het Fedex cup systeem. De eerste van het klassement, Max Albertus, mocht beginnen op -7, Robbie van West op -6 en ik op -5. De 15 beste van het seizoen deden mee. De nummers 10 – 15 moesten gewoon op level aan het toernooi beginnen. De eerste dag was het slecht weer en dat vertaalde zich meteen door naar mijn spel. Ik raakte de bal ondermaats en had daardoor te weinig controle. Ik gaf mezelf te weinig kansen, maakte dan ook maar 1 Birdie en zakte weg naar +3 voor de dag, -2 voor het toernooi. De tweede dag zelfde verhaal alleen pakte ik het iets efficiënter aan waardoor ik het beter bij elkaar kon houden. De goede ballen die ik sloeg resulteerde in birdies en ik bleef mentaal heel hard vechten om de schade beperkt te houden. Ik speelde level (71) die dag en bleef -2 voor het toernooi. Resultaat in het klassement, na 2 dagen stond ik 4 slagen achter de leider, Robbie van West. Na de 2e ronde heb ik overleg gehad met mijn swingcoach paul looijmans hoe dit kon gebeuren en maar beter hoe ik het kan herstellen. We hebben een en ander geanalyseerd en uiteindelijk heb ik de hele middag getraind in de hoop daar in ronde 3 profijt van te hebben, wat lukte. Ik creëerde meer kansen voor birdie en zette een keurige score neer, 69 (-2). De concurrentie bleef ook doorgaan en de laatste ronde begon ik nog steeds met 4 slagen achterstand. Het begin was sterk en ik stond -2 na 5 holes en nog maar 1 slag achter Robbie van west. Helaas kon ik het niet verder uitbouwen en liep Robbie geen averij op. Ik mocht 70(-1) laten noteren en Robbie level. Hierdoor werd ik helaas met 3 slagen achterstand 2e. De technische aanpassing van donderdagmiddag heeft mijn lange spel verbeterd. Soms heeft een kleine correctie meteen resultaat en dit ga ik ook zeker voortzetten de komende weken. Ik heb nu nog twee toernooien op de kalender staan. Ik mag aankomende week (5-8 november) meedoen aan de Andalucia Challenge de España op de Iberostar Real Club de Golf Nova Sancti Petri in Cadiz, Zuid Spanje. Dan speel ik van 17-19 november de Q-school voor de Alps Tour, op Terre dei Consoli and Golf Nazionale in Italië.