Na de strokeplay kampioenschappen vervolgen wij onze weg naar Royal Johannesburg & Kensington, opgericht in 1890 en in 1998 gefuseerd tot deze 36 holes golfclub. Deze baan is al jaren host van de PGA Tour, een klassieke parkbaan in een buitenwijk van Johannesburg.
De eerste twee rondes zijn strokeplay , de beste 64 mogen door naar de matchplay wedstrijd. De eerste dag speel ik op de West course, ik speel goed maar op de laatste holes maak ik een paar beginners fouten en ken daardoor een slecht einde, met 71 (-1) nog volop uitzicht op de beste 64, maar werk aan de winkel.
Dag twee spelen we op de East course, de langste van de twee en met 7.592 yards ook een van de langste op de tour. Ik speel een hele goede ronde, met maar liefst 9 birdies kom ik tot een score van 66 (-6) en speel mezelf daarmee in de top 10. Ik ben heel tevreden en begin met veel vertrouwen aan de matchplay partijen.
Ik speel de eerste twee rondes degelijk en win beide partijen met 2 up op 18. Helaas haal ik in de derde ronde mijn niveau niet en maak ik teveel slordige fouten, mijn tegenstander doet het beter en met 4/3 moet ik me gewonnen geven.

We gaan meteen door naar Spanje, Real de Sevilla, om mijn titel te gaan verdedigen. In de oefenrondes voelt het niet goed. Vooral mijn lange spel, ik raak weinig ballen echt lekker. Ondanks een bezoek aan de driving range krijg ik het niet op orde en in de eerste ronde kom ik niet verder dan 76 (+4). Ook hier in Spanje gaan de eerste 2 rondes op basis van strokeplay en daarna verder in matchplay, maar met het grote verschil dat hier slechts de eerste 32 door mogen en geen 64 . Ik overleg met mijn coach Paul Looijmans, bellen, filmpjes sturen, overleggen en we komen tot de conclusie dat er een kleine fout zit in mijn swing, om precies te zijn, mijn polsknik is niet helemaal goed. Omdat ik de tweede dag pas in de middag start kan ik ’s ochtends nog even trainen en het lukt….. bijna…..
Met een ronde 70 (-2) kom ik één slag te kort om de cut te halen. Ik heb er veel van geleerd.

Door het Coronavirus speel ik geen Italiaans Open. Tot aan het volgende Internationale toernooi in Spanje, midden april, doe ik mee aan een paar nationale wedstrijden. Ik speel de voorjaarswedstrijd op De Stippelberg en er zijn nog twee The Dutch Futures wedstrijden begin april.