Het spel was er al naar, maar na 4 keer in de top 5 te eindigen lukte het om de overwinning binnen te halen. Na de eerste ronde pakte ik direct de leiding een mooie ronde, -8. Mijn spel op dag twee is niet slecht, maar na een double bogey al op de eerste hole kreeg ik de score niet laag wat resulteerde in -1 voor dag twwe en -9 voor het toernooi. Met twee slagen achter op leiding is nog alles mogelijk. De eerste plek wordt op dat moment bezet gehouden door Allessandro Tadini, een oud European Tour speler. De finaledag, door de eerste 9 holes goed te spelen kwam ik op gelijke hoogte met de 49 jarige Italiaan. Door een double bogey op hole 12 stond ik ineens weer 2 slagen achter en moest ik zeker nog 3 slagen goed maken. Gelukkig wist ik op de twee par-5-en en birdie te maken en kwam daarmee op gelijke hoogte met nog één hole te gaan. Op de 18 de, de moeilijkste hole van de baan, sloeg ik mijn beste drive van het toernooi. Tadini miste de fairway en kan geen up-and-down maken, wat resulteerde in een bogey. Ik wist mijn meter putt voor par te maken en daarmee het toernooi te winnen!
De week daarna stond ik aan de start in Oostenrijk, het volgende toernooi van de Alps Tour. Een mooi voorbeeld hoe golf kan zijn. De ene week sta je met de beker in handen, de andere week mis je de cut. De scherpte in mijn hoofd was niet optimaal. Een paar domme keuzes en matige tee-shots zorgde er voor dat ik in twee rondes niet verder kwam dan 71, 71 voor een totaal van -2, te weinig om door te gaan naar de finale dag.
Deze week is het zaak om alles weer op scherp te krijgen om weer te kunnen knallen de komende weken!
Next up: Dutch open at Bernardus, Cromvoirt