De feestdagen zijn altijd een mooi moment van bezinning. Bij mij als sportman ook een moment om even terug te kijken, maar vooral ook om op te laden voor een nieuw jaar, een nieuw seizoen, nieuwe kansen, blik vooruit dus !

2018 was een leerzaam jaar. Mooie momenten wisselden elkaar af met minder mooie, dat hoort bij topsport.

Ik rekende af met een vervelende blessure, had mooie resultaten in toernooien en heb veel geleerd van mijn eerste jaar bij de NGF selectie. Mijn spel is verbeterd, de ontwikkeling blijft positief. Sinds juni 2016 golf ik fulltime. Het verloop van de diverse rankings laat zien dat de progressie goed is.

Rankings

  2016 2017 2018
Wereld Ranking (WAGR) 4000 360 282
Europese Ranking 408 144 107
Nederlandse Heren Ranking 20 9 1

Voorbereiding nieuw seizoen.

Deze winter ben ik begin december met mijn coach Paul Looijmans naar Florida geweest om daar bij Mike Bender te trainen. Mike behoort tot de top 5 teaching pro’s van de Verenigde Staten en hij traint meerdere PGA-tour spelers, waaronder Zach Johnson. Bij Mike train ik om technisch beter te worden, maar dit jaar heeft ook het mentale aspect veel aandacht gekregen. Paul werkt volgens hetzelfde principe als Mike.

Door deze trainingsstage samen te doen kan ik gedurende het hele jaar mijn programma hierop voortbouwen. Mike was erg te spreken over mijn technische vooruitgang en hoe ik als speler ben gegroeid dit jaar, dat was een mooi compliment. Mentaal heb ik veel geleerd. Vooral proberen elke slag, elke putt onbevangen te benaderen is een veel besproken aspect geweest.

Op dit moment maak ik mijn trainingsuren in Nederland. Omdat het wedstrijdseizoen nadert ga ik nu elke week geleidelijk iets minder trainen op mijn techniek en meer trainen in de baan en mezelf uitdagen onder druk.

15 januari vertrek ik met de NGF naar Portugal. We gaan daar trainen en kwalificatiewedstrijden tegen elkaar spelen om uit te maken wie er wordt uitgezonden naar de wedstrijden in februari, maart en april.

Het eerste toernooi is de 8 landen wedstrijd op Costa Ballena in Cadiz. Een matchplay wedstrijd voor landen teams.

Midden februari gaan we met de NGF weer een week naar Portugal voor een tweede trainingsstage. Eind februari staat mijn eerste grote individuele toernooi op het programma: het Spaans amateur op Las Colinas.

Na dat toernooi is het de bedoeling om nog een week in het buitenland te trainen met mijn coach Inder van Weerelt. Ik hoop dan optimaal voorbereid te zijn op het seizoen 2019 wat dan in volle vaart van start gaat. Gemiddeld speel ik dan elke vier weken drie toernooien waarvan de meeste in het buitenland.

Kom maar op 2019, tijd om te knallen!