Het toernooi begon eigenlijk al op de voorspeel dag. Ik speelde met Micheal Campbell, een relatief onbekende golfer, maar hij won in 2005 het US Open en later dat jaar ook de wereldkampioenschappen matchplay, een leuke ronde. Op donderdag begon het dan echt. De cut halen was het doel, dat ging eenvoudig en het werd veel belovend. Donderdag startte ik foutloos, er stond veel wind en dat maakte het lastig. Toch had ik de beste score van de middag, -4, beste amateur en beste Nederlander. Ik raakte 18 greens in regelation en als er een paar putts net wel gevallen waren in plaats van net niet had de score zomaar heel laag kunnen zijn. Ik begon vol vertrouwen aan ronde 2. De vrijdag was weer goed. Voor de supporters was het spannender dan voor mij zelf. Ik had een paar hele mooie saves en het schot uit de bunker op hole 18 haalde zelfs het NOS Sportjournaal. Met -2 voor de dag en -6 voor het toernooi ruimschoots de cut en daarmee de doelstelling gehaald. Dat is ook de landelijke pers niet ontgaan. Er kwam een uitgebreid interview op Ziggo sport en er kwam een item bij de NOS. Zaterdag was de minste dag voor mij dit toernooi. Ik miste de scherpte van de eerste dagen, hoe het kwam, geen idee, misschien de spanning en daarmee de ultieme focus een beetje weg. Het putten werd deze dag echt een dingetje. Met 6 bogeys op de kaart en maar 3 birdies geen beste ronde. Op zondag kon ik de totaal score nog wel onder par houden, rood op het scorebord is toch leuk. De triple op 7 bleef me zwaar op de maag liggen, maar de fraaie birdie op 18 maakte deze ronde toch nog goed. Ik had op 18 een hele goede afslag en wilde voor de green gaan, helaas miste ik deze en verdween mijn bal links via de green het water in. Ik mocht de bal droppen en wist de putt voor birdie te maken, Yes !!. Een mooi toernooi, alleen al omdat het me als enige amateur lukte het weekend te halen. Het was inmiddels 6 jaar geleden dat een amateur dat deed. Ik werd dan ook gehuldigd met de Robbie van Erven Dorens Trofee. Toch leuk om met Sergio Garcia op het podium te komen. Maar er is ook een kanttekening. Iedereen is enthousiast en lovend over de eerste 2 dagen, ik zelf ook, maar een wedstrijd gaat over 4 rondes en overall heb ik mezelf tekort gedaan. Ik heb er heel veel van geleerd en ik kijk met vertrouwen uit naar Het Spaans open begin oktober. Daar wordt de doelstelling niet alleen de cut halen, maar ook in het weekend een mooie score neerzetten. Zoals ik al schreef heeft de media mij ook gespot hier een paar items.

interview ziggo zaterdag : https://www.gids.tv/video/111823/koen-kouwenaar-na-dag-3-klm-open-2019-het-putten-was-een-dingetje-vandaag

bericht op golf.nl : https://www.golf.nl/nieuws/2019/sep/1309-klm-open-r2-ochtend

Ik kijk terug op een hele mooie golfweek, heel veel goede dingen gedaan. Ik bedank alle supporters voor de mentale ondersteuning. Fijn dat ik zo veel bekenden heb gezien deze dagen !