Het is rustig geweest de laatste maanden. Ik heb 2 toernooien op de Challenge Tour in zuid Afrika gespeeld en ik heb een paar wedstrijden in Nederland Van The Dutch Futures gespeeld. De eerste wedstrijd was op Golfclub Fancourt in George. Een toernooi dat werd gespeeld in een pro-am format. Omdat er dan veel deelnemers zijn werd er gespeeld op 3 verschillende banen. Ondanks de slechte score op dag 1 had ik een prima gevoel over mijn spel. Dat gevoel verzwakte naar mate het toernooi vorderde en een goede score bleef dan ook uit. Ik miste de cut en eindigde helaas onderin het veld.

Het 2e toernooi in Zuid-Afrika was in het binnenland in een natuur reservaat. Je speelde er letterlijk tussen de zebra’s en gnoes. Ik probeerde het toernooi met een scherpere mentaliteit en zeer gemotiveerd aan te vliegen en dat wierp de eerste ronde zijn vruchten af. Ik begon de eerste dag in de top 10. Ronde 2 was ik matig van de tee en daardoor moest ik de hele ronde vechten om parren te kunnen maken. Ondanks het gevecht tot de laatste hole, miste ik de cut.

Ik heb mijn spel geëvalueerd en ben tot de conclusie gekomen dat ik niet voldoende vertrouwen heb in mijn swing en dat het plan om beter te worden niet voldoende structuur heeft. Ik was begin dit jaar een andere weg ingeslagen met een andere coach, maar heb er toch voor gekozen terug te gaan naar mijn oude werkwijze met de bekenden die daarbij horen. Omdat ik direct door wilde pakken ben ik naar Florida gereisd en heb met Mike Bender weer mijn swing doorgenomen en met een plan van aanpak onder begeleiding van Paul Looijmans probeer ik weer elke dag een stukje beter te worden.  

Tijdens mijn verblijf in Zuid-Afrika heb ik een leuk nieuwtje te horen gekregen, namelijk dat ik een invite voor Het Soudal open heb gekregen. Een toernooi van de DP World Tour, wat van  11 – 14 mei gespeeld wordt op Rinkven International Golfclub, in Antwerpen. Ik ga in ieder geval op 20 april starten in Spanje een toernooi van de Alps Tour en ik hoop daarna door te reizen naar Abu Dhabi voor twee toernooien op de Challenge Tour.