In de laatste 14 dagen speelde ik 2 toernooien op de Alps Tour in Italië en één wedstrijd in Nederland, The Shoeby Invitational. Korte samenvatting: van tee tot green goed, putten moet beter! Deze winter heb ik een belangrijke routine in het putten laten varen, namelijk het lijntje leggen. Dat leek heel goed te werken, maar nu het er in de wedstrijd op aan komt, heeft het niet het gewenste resultaat. Tijdens de wedstrijd worden allerlei statistieken bijgehouden en vergeleken met de gemiddelden op de PGA Tour. Je ziet dan dat ik te veel slagen verlies bij het putten. Daar ligt dus weer even de focus, vertrouwen terugwinnen en door!

Het eerste toernooi in Italie op Acaya golf club zaten we in een bubble, zowel in het hotel als op de baan, gelukkig kon daarom het toernooi doorgaan. De eerste ronde staat er een enorme wind al is dat niet de belangrijkste reden van een slechte score, 79 (+8). Ook de tweede dag geen top ronde en met het totaal van 71 (Level par) niet voldoende om door te gaan. Het tweede toernooi, op dezelfde baan gaat goed van start. Na de eerste twee rondes, 66 (-5) en 69 (-2), sta ik op T4 en maar 2 slagen achter de leider Matteo Manassero. De laatste ronde is er één om snel te vergeten, spel op alle fronten onder de maat en met 75 (+4) zak ik in het klassement tot T13. Meteen terug naar Nederland en door naar Golfbaan Bernardus in Cromvoirt om mee te doen aan The Shoeby Invitational. Ik heb alle routines weer in ere hersteld en dat voelde beter. De eerste 2 rondes waren nog niet op het beste niveau, 74 en 72, maar de laatste dag speelde ik goed en met een ronde van 69 kan ik het toernooi afsluiten met -1 en T3.

Vanaf nu staat alles in het teken van de voorbereidingen op twee Challenge Tour toernooien in Zuid Afrika. De eerste wedstrijd is het Limpopo Championship op Euphoria Golf Estate, 200 km ten noorden van Johannesburg. Voor het tweede toernooi zak ik af tot Kaapstad om het Cape Town Open te spelen op Royal Cape Golf Club. Daan Blom gaat voor deze toernooien weer mee als caddie, we gaan er wat moois van maken!