2022 is bijna voorbij, een mooi moment om de balans op te maken. Het was een jaar wat enorm goed begon, maar niet naar volle tevredenheid eindigde.

De meeste toernooien speelde ik op de Alps Tour, de start was veel belovend. Van de eerste zeven toernooien liet ik maar liefst vijf keer een top vijf kon noteren en zelfs één keer mocht ik als winnaar afsluiten. Bij de volgende negen toernooien die ik speelde op hetzelfde niveau kom ik maar twee keer in de top tien. Niet het resultaat waar ik op hoopte, want dat resulteert in een zevende plaats in de Order Of Merit. Geen slecht resultaat maar het doel was top 5 en als je de eerste helft zo goed op weg bent voelt het toch enigszins teleurstellend. Top vijf geeft immers toegang tot een volledig Challenge Tour seizoen en dat zit er voor mij dus niet in. In 2022 speelde ik al vijf toernooien op de Challenge Tour, waarvan de derde plek in Zweden het beste resultaat was. Dat leverde veel punten op en met de overige resultaten kom ik bij deze Tour uiteindelijk op plaats 111 in de Order Of Merit. Hier krijgt de top 75 een volledige kaart, ook weer net niet zullen we maar zeggen. Maar door deze positie mag ik volgend jaar aan 8 toernooien deelnemen. Dit in combinatie met de “invites’ die ik krijg vanuit de NGF geeft dat bij elkaar toch een mooi aantal starts op de Challenge Tour. Daar ga ik in 2023 dan ook de focus op leggen, zoveel mogelijk toernooien spelen op de Challenge Tour. Mocht ik in een week geen startbewijs kunnen bemachtigen dan zal ik mijn agenda aanvullen met toernooien op de Alps Tour. Hoe dan ook, kansen genoeg op een mooi golfseizoen.

Dan zijn er ontwikkelingen gaande in mijn trainingsaanpak. Ik heb besloten de samenwerking met Paul Looijmans, mijn swingcoach, in 2023 niet voort te zetten. Paul en ik hebben goede resultaten geboekt en mooie dingen meegemaakt, maar ik heb het gevoel dat ik een andere weg in moet slaan. Paul heeft me altijd enorm gesteund en ik ben blij met de ontwikkeling die ik bij hem heb doorgemaakt.

De eerste week van januari ga ik een wedstrijd van de Portugal Pro Tour spelen. Dat wordt weer het eerste meetpunt, met deze resultaten op zak ga ik naar Dubai, daar ga ik trainen en Inder van Weerelt zal mij ondersteunen en van feedback voorzien.

Het Challenge Tour sezoen start in februari in Zuid Afrika, ik ga er van uit dat ik die niet mag spelen met de categorie waar ik in zit. Mijn seizoen zal daarom in Egypte van start gaan met een aantal wedstrijden op de Alps Tour.

Rest mij tot slot jullie allemaal een hele fijne kerst toe te wensen en een heel mooi en sportief 2023!