Na de twee Alps Tour toernooien in Rome, was er een break van 2 weken. In deze periode stond Het Shoeby Invitational op het programma. Een wedstrijd die voor het tweede jaar werd georganiseerd voor de professionals in Nederland en zou plaatsvinden op Bernardus in Cromvoirt. Ik schrijf “zou plaatsvinden”, want na ronde 1 is het toernooi afgelast. Dit vanwege de hevige sneeuwval en het barre weer begin april. Na de eerste ronde stond ik bovenaan met een score van -4. Waarschijnlijk wordt in september het toernooi verder gespeeld.

Vorige week heb ik weer een wedstrijd gespeeld op De Alps Tour, op een baan in de buurt van Pescara, ook weer in ItaliĆ«. Geen moeilijke baan en in een zeer goede conditie. Kansen om te scoren dus… en zonder de uitslag te verklappen, dat heb ik gedaan.

Zeker de eerste ronde was erg goed en na deze dag ben ik de leider in het klassement. Ik begon sterk met een 63 (-7). De tweede dag kon ik de vorm niet helemaal vinden en met een paar missers lukte het niet deze plaats in het klassement vast te houden. Ik hield echter uitzicht op de leiders, met slechtgs 1 slag verschil ging ik de finale ronde in. De laatste dag voelde goed, ik was ontspannen en dankzij solide lang spel stond na 12 holes en -12 voor het toernooi. Met de hsaven in zicht sla ik op de par 5 14e mijn 2e shot vanuit midden fairway links het water in. Hierdoor maak ik een enorm slordige bogey. Maar met een birdie op hole 17 gaf ik mezelf een kans het alsnog op hole 18 af te maken. Helaas sloeg ik mijn pitch (40 meter) niet dicht genoeg bij om birdie te maken. Met een par eindige ik met 2 andere spelers op -12 totaal. In de play off slaat een Spanjaard zijn bal van 208 meter op 2 ft voor birdie. Ik maakte helaas een bogey en pakte dus naast de winst. Mijn spel is solide op dit moment en mentaal zijn er elk toernooi weer nieuwe lessen, maar ik ben op de goede weg!

Next up: 4-6 mei, The Alps tour, Milaan.