Na anderhalve week trainen en alle facetten van het golfen nog eens doorgenomen en doorgesproken te hebben ben ik met 2 andere Nederlandse jongens afgereisd naar Italië. Ik heb daar 2 toernooien van de Alps Tour gespeeld. Beide toernooien waren ongeveer een half uurtje verwijderd van Rome. Het eerste toernooi werd gespeeld op Terre die Consoli. Een vrij open baan, de greens en fairways waren erg hard. Na de eerste ronde draaide ik nog mee in de top van het klassement, maar ik had nog wel het een en ander goed te maken ten opzichte van de leiders. Ik speelde te gretig en te ongeduldig en uiteindelijk beet ik me daarop stuk. Door een paar domme keuzes en matig putten kwam ik niet verder dan T32, een uiteindelijke score van 214 slagen wat inhoud -2 voor het toernooi.

De tweede week speelden we op golf Nazionale. De beste en meest uitdagende baan waar we tot nu toe, op de Alps Tour, hebben gespeeld. Ik wist dat mijn spel goed was en dat ik mentaal de rust moest vinden om het te “laten gebeuren”. De eerste twee rondes laat ik veel liggen bij het putten. Ik geef mezelf niet voldoende kansen om te score. Door een slordige 2e ronde waar ik op een score van 73 (+1) uitkom, kan ik helaas niet meedoen voor de winst van het toernooi. Ik geef mezelf nog wel een kans om tweede te worden, maar die glipt me net door de vingers. Uiteindelijk komt het resultaat uit op T4. Daar ben ik blij mee. Zeker ook omdat alleen de eerste 4 plaatsen slechts punten opleveren voor de wereldranking. Uitkomen in de top vier is dus ook een doelstelling geworden. Inmiddels ben ik op de wereld ranking gestegen naar 1055 en in de Order of Merit van de Alps Tour sta ik nu op plek 8. Een steenworp van plaats 5, de eerste 5 promoveren naar de Challenge Tour, om nog maar eens een doelstelling te noemen.

Vanaf morgen speel ik drie dagen Het Shoeby Invitational. Een toernooi voor pro’s in Nederland, hier is een mooie prijzenpot te verdelen

De Alps tour gaat op 13 april weer verder in Italië.